Σσστ! Η Ομόνοια κοιμάται…

Με αιχμές κατά του νέου προεδρείου της ΔΕΕΕΜ ΟΜΟΝΟΙΑ σχολιάζει θέματα επικαιρότητας στο δημοφιλές κοινωνικό δίκτυο ο Δημήτρης Κίκης, δημοσιογράφος και ιδρυτικό μέλος της ιστορικής οργάνωσης των Βορειοηπειρωτών. Συγκεκριμένα ξαναφέρνει στην επιφάνεια το θέμα με την εκπαίδευση των παιδιών της Εθνικής Ελληνικής Μειονότητας  που τι κι αν έχουν ελληνικά βιβλία διδασκαλίας, διδάσκονται τα μαθήματα στα αλβανικά… Ταυτόχρονα κάνει αναφορά και σε ένα άλλο γεγονός, στον τηλεοπτικό καβγά του καθηγητή κ. Παναγιώτη Μπάρκα με ανιστόρητους Αλβανούς «ιστορικούς», είδηση η οποία έγινε πρώτο θέμα σε Ελλάδα και Αλβανία.

Ο κ. Κίκης εύλογα αναρωτιέται που είναι η Ομόνοια και γιατί δεν βγάζει έστω μια ανακοίνωση συμπαράστασης ή καταγγελίας για τα γεγονότα αυτά την ίδια ώρα που κάνει ανακοινώσεις και εκδίδει δελτία τύπου, στα οποία την μια μας μιλά για την ευρωπαϊκή προοπτική της Αλβανίας και την άλλη παρακαλάει το ΚΕΑΔ και τον Βαγγέλη Ντούλε να επαναπροσδιορίσει τις πολιτικές του σχέσεις με το Δημοκρατικό Κόμμα Αλβανίας, μετά δε και από τα γεγονότα με την προσχώρηση του κόμματος των Αλβανοτσάμηδων στην κοινή τους συμμαχία, αντί να του επιβάλει τις εθνικές κόκκινες γραμμές που τόσα χρόνια υπερασπιζόταν και κατηγορούσε άλλους.  Ακολουθεί το σχόλιο του κ. Κίκη:

«Αυτό που συμβαίνει σήμερα στα σχολεία του χώρου μας είναι απαράδεκτο. Και συμβαίνει ενώ τουλάχιστον τυπικά οι διευθυντές είναι «δικοί μας». Ενώ το Υπουργείο Παιδείας της Αλβανίας με απόφασή του έχει προσδιορίσει ποια μαθήματα θα διδάσκονται ελληνικά και ποια αλβανικά (έχουν μεταφραστεί και εκδοθεί και τα αντίστοιχα βιβλία), αυτή η απόφαση δεν τηρείται.

Αν κάποιος αλβανοδιδάσκαλος δεν συμπληρώνει τις ώρες του, τότε το μάθημα που θα γινόταν ελληνικά γίνεται αλβανικά… Και τα παιδιά κρατάν το ελληνικό βιβλίο και η αλβανοδιδασκάλα κάνει το μάθημα στα αλβανικά!!! Αυτό συμβαίνει με την Τεχνολογία, τη Μουσική, ακόμη και με τη Βιολογία!

Τι κάνει η σημερινή ΟΜΟΝΟΙΑ; Αυτή που βγάζει ανακοινώσεις για ψύλλου πήδημα, δεν έχει να πει κάτι γι’ αυτό; Και μια που μιλάμε για την ΟΜΌΝΟΙΑ, πριν από μερικές εβδομάδες υπήρξε ένα συμβάν με τον Παναγιώτη Μπάρκα σε ένα αλβανικό κανάλι. Δεν μπορούσε η ΟΜΌΝΟΙΑ να κάνει μια ανακοίνωση; Για ποιον μιλούσε εκεί ο Μπάρκας; Στη θέση του θα μπορούσε να ήταν οποιοσδήποτε από εμάς. Ή μήπως γιατί εκείνος (Ένας από τους ιδρυτές της ΟΜΟΝΟΙΑΣ) είναι εχθρός της ή εχθρός μερικών; Τότε ο κάθε Έλληνας της Αλβανίας έχει κάθε δικαίωμα να αναρωτιέται: ΠΟΙΟΣ Ο ΛΟΓΟΣ ΥΠΑΡΞΗΣ ΤΗΣ ΟΜΟΝΟΙΑΣ;!» γράφει στο προσωπικό του προφίλ στο Facebook ο Δημήτρης Κίκης.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*