Ομάδα Μελών του Κογκρέσου στα Τίρανα για να ερευνήσει τυχόν παρεμβάσεις του Σόρος

Εννέα Αμερικανοί μέλη του Κογκρέσου έφθασαν στα Τίρανα και συναντήθηκαν με τον πρόεδρο της χώρας, Μπουγιάρ Νισάνι, και κατόπιν με τον πρόεδρο του κοινοβουλίου, Ιλίρ Μέτα, όπως σημειώνει δημοσίευμα από την Αλβανία.

Πρόκειται για τη μεγαλύτερη ομάδα μελών του αμερικανικού Κογκρέσου που επισκέπτεται την Αλβανία.

Τον Οκτώβριο του 2015, είχαν έρθει στα Τίρανα τρία μέλη του Κογκρέσου με επικεφαλής τον Ρεπουμπλικάνο Γκας Μπιλιράκις, οι οποίοι είχαν συζητήσεις με τους Αλβανούς επικεφαλής για τα προβλήματα της ελληνικής κοινότητας στην περιοχή της Χιμάρας.

Η αντιπροσωπεία βρίσκεται υπό την ηγεσία του Μπομπ Γκουντλέιτ (Bob Goodlate), προέδρου της Επιτροπής Δικαιοσύνης των ΗΠΑ.

Τα εννέα μέλη του Κογκρέσου είχαν συναντήσεις με τον πρωθυπουργό Έντι Ράμα και τον αρχηγό της αντιπολίτευσης Λουλζίμ Μπάσα να βοηθήσουν στην επίλυση της πολιτικής κρίσης.

Ωστόσο, το «American Spektaktor» γράφει ότι η αντιπροσωπεία θα διερευνήσει επί δεκαήμερο το ρόλο που παίζουν οι Αμερικανοί διπλωμάτες στην επίλυση των πολιτικών κρίσεων στις βαλκανικές χώρες.

Σύμφωνα με το αναφερόμενο περιοδικό, τα μέλη του Κογκρέσου ερευνούν ποιοι διπλωμάτες επιδιώκουν να συνεχίζουν να εφαρμόζουν αυτό που αποκαλείται αποτυχημένη πολιτική διαχείρισης- του Μπαράκ Ομπάμα, βασισμένης στις ιδέες των ιδρυμάτων του ισχυρού δισεκατομμυριούχου Τζόρτζ Σόρος.

Το περιοδικό γράφει ότι αυτές οι πολιτικές παρεμβαίνουν περισσότερο από ό, τι χρειάζεται στις εσωτερικές υποθέσεις των βαλκανικών χωρών και αυτό έχει προκαλέσει πολιτική κρίση.

Echedoros-a.gr

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*