Χρήστος Κίτσιος: Ο πόλεμος που γίνεται κατά της σημαίας, είναι πόλεμος κατά του Ελληνισμού της Αλβανίας

Με Βορειοηπειρώτες που μένουν στην Ηγουμενίτσα συναντήθηκε το απόγευμα της Τετάρτης 14 Ιουνίου ο πρόεδρος του Κόμματος των Ελλήνων κ. Χρήστος Κίτσιος. Τον κ. Κίτσιο πλαισίωναν ο Γραμματέας κ. Ζήσος Λούτσης, ο Πρόεδρος του συμβουλίου του κόμματος κ. Ηλίας Καλυβιώτης και αλλά στελέχη.

Ο κ. Κίτσιος αναφέρθηκε στην κατάσταση που επικρατεί στον χώρο της ΕΕΜ και κάλεσε τους παρευρισκόμενους την Κυριακή 25 Ιουνίου να ψηφίσουν το Κόμμα των Ελλήνων που κατεβαίνει ανεξάρτητο στην εκλογική μάχη.

Εστίασε κυριολεκτικά το λόγο του στη σημασία της μαζικής συμμετοχής των Ελλήνων της Αλβανίας στις εκλογές της 25ης Ιουνίου και ανέλυσε τους παράγοντες που επιβάλλουν τη συσπείρωση αυτών σε ένα μέτωπο για την υποστήριξη της ανεξάρτητης φωνής τους στην αλβανική βουλή, που αυτή τη φορά αντιπροσωπεύεται από το κόμμα «Εθνική Ελληνική Μειονότητα για το Μέλλον»- MEGA.

Έχει μεγάλη σημασία η ψήφος των Ελλήνων γιατί είναι ο τρόπος που μπορούμε να δώσουμε απάντηση στο ανθελληνικό παραλήρημα του πρωθυπουργού της χώρας όλο αυτό το χρονικό διάστημα ενάντια της Ελλάδας και του Ελληνισμού, μια απάντηση για το ποιοι είμαστε και τι θέλουμε,- είπε μεταξύ άλλων ο κύριος Κίτσος. « Μέσα σε μια νύχτα μας έκαψαν την ελληνική σημαία στην καρδιά του Ελληνισμού, στη Λιβαδειά, στο Αλύκο, στο Μουρσί και την επόμενη έσβησαν όλες τις πινακίδες στην ελληνική γλώσσα.

Αυτός δεν είναι ένας πόλεμος που γίνεται κατά της σημαίας μας, γίνεται κατά του Ελληνισμού της Αλβανίας, για να τον τρομοκρατήσουν. Ενώ ξέρουν ποιοι είναι οι δράστες τους αφήνουν και αλωνίζουν ελεύθερα. Αυτό θα πρέπει να μας κάνει πιο υπεύθυνους, πιο δυνατούς».

Ο κύριος Κίτσος τόνισε ότι γίνονται μεγάλες προσπάθειες να μας εξαφανίσουν, να μας διαλύσουν στα μεγάλα κόμματα. Αποδείχτηκε όμως ότι κανένας βουλευτής σε αλβανικά κόμματα δε μπόρεσε ποτέ να εκφράσει ανεξάρτητα τις θέσεις μας. Γι΄αυτό είναι απαραίτητη η ανεξάρτητη εκπροσώπηση. Εμείς διαλέξαμε αυτόν τον δύσκολο δρόμο συνειδητά και θέλουμε να αποδείξουμε στην αλβανική πολιτεία ότι υπάρχουμε αριθμητικά και ποιοτικά, ότι αγωνιζόμαστε και διεκδικούμε υπερήφανα εκείνο που μας ανήκει.Τα δικαιώματά μας.

«Μπορούσαμε κι εμείς, όπως έκαναν κάποιοι άλλοι, να επιλέξουμε τον εύκολο δρόμο να μπούμε σε εκλόγιμη θέση αλβανικών κομμάτων. Μας έγιναν προτάσεις. Αντ’αυτού επιλέξαμε τον δύσκολο δρόμο, τον ανεξάρτητο, μακριά από συμφωνίες με αλβανικά κόμματα. Τον περήφανο δρόμο που αρμόζει στους Έλληνες. Την 25η Ιουνίου σας καλώ να ψηφίσετε εθνικά για να υπάρχει στην αλβανική βουλή μια ανεξάρτητη ελληνική φωνή» είπε μεταξύ άλλων ο κ. Κίτσιος.

Ταυτόχρονα, κατήγγειλε έντονα την ανθελληνική πολιτική που ακολουθεί ο πρωθυπουργός της Αλβανίας Εντι Ράμα, με αποκορύφωμα τα τελευταία γεγονότα που έλαβαν χώρα στην κεντρική πλατεία των Τιράνων.

Στην συνάντηση παρευρέθηκε και απεύθυνε μήνυμα στήριξης και ο αντιδήμαρχος Ηγουμενίτσας κ. Μιχάλης Γκίκας.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*