Οργή στην ΕΕΜ για την βεβήλωση της Ελληνικής Σημαίας και του μνημείου του Θύμιου Λιώλη στη Κρανιά

  • Για άλλη μια φορά οι Αλβανοί Σοβινιστές έρχονται νύχτα σαν τον κλέφτη στην καρδιά της Μειονότητας, προκαλούν, τρομοκρατούν και συκοφαντούν το ποιο ειρηνικό, εργατικό και νομοταγείς κομμάτι του πληθυσμού της χώρας. Για πολλοστή φορά το αλβανικό κράτος βρίσκεται σε αγαστή συνεργασία με το παρακράτος με μοναδικό σκοπό την τρομοκράτηση των Ελλήνων της περιοχής.
  • Καμία αντίδραση από την Αλβανική Αστυνομία για το συμβάν.

Οργή έχει προκαλέσει στους κόλπους της ΕΕΜ η ενέργεια του σοβινιστικού κινήματος για τη «Μεγάλη Αλβανία» το οποίο βεβήλωσε την Ελληνική Σημαία και το μνημείο του Θύμιου Λιώλη στο χωριό Κρανιά του Δήμου Φοινικαίων.

Κατά τις 6:00 το πρωί της Δευτέρας ομάδα ακτιβιστών του «Κινήματος για την Μεγάλη Αλβανία», με επικεφαλής τον Πρόεδρό του Ταχίρ Βέλιου κατέβασαν από τον ιστό και έκαψαν την ελληνική σημαία στο χωριό Κρανιά του Δήμου Φοινικαίων. Αλβανικά δημοσιεύματα χαρακτηρίζουν ως εξτρεμιστές και εκπρόσωπους τρρομοκρατικών οργανώσεων τους Ελληνόψυχους Βορειοηπειρώτες και Ελλαδίτες οι οποίοι πριν από μία εβδομάδα ύψωσαν την Ελληνική σημαία σε εκδήλωση για την επέτειο υπογραφής του Πρωτοκόλλου της Κερκύρας. Μάλιστα ειδική αναφορά κάνουν και σε έναν από τους «5» ηγέτες της Ομόνοιας, τον Βαγγέλη Παπαχρήστο. «Μεταξύ άλλων συμμετείχε και ο ποιητής και συγγραφέας Βαγγέλης Παπαχρήστος, ο οποίος καταδικάστηκε το 1994 για τρομοκρατία και υπό την παρουσία του οι Έλληνες εξτρεμιστές φασίστες σήκωσαν την τρομοκρατική σημαία της προσάρτησης της νοτίου Αλβανίας» γράφουν χαρακτηριστικά τα αλβανικά δημοσιεύματα.

Το Κίνημα για την Μεγάλη Αλβανία λίγες μέρες νωρίτερα είχε προειδοποιήσει ανταπάντηση στις «προκλήσεις των Ελλήνων εξτρεμιστών».

«Το Κίνημα για την Μεγάλη Αλβανία έχει δράσει και θα δράσει ενάντια σε κάθε πρόκληση και σε καμία στιγμή δεν θα επιτρέψει στους σοβινιστές γείτονες μας να παραβιάσουν την εδαφική ακεραιότητα και κυριαρχία της αλβανικής δημοκρατίας.
Το Κίνημα για την Μεγάλη Αλβανία είναι έτοιμο να ανταποδώσει με πλήρη αμοιβαιότητα προς όλους τους εχθρούς του αλβανικού έθνους», δήλωσε ο πρόεδρος του Τahir Veliu.

Οι Αλβανοί σοβινιστές βεβήλωσαν επίσης και το μνημείο του ήρωα Θύμιου Λιώλη, ο οποίος το 1914 πολέμησε στον Αυτονομιακό Αγώνα ενώ το 1944 μαζί με τον Ζερβα πολέμησαν για την απελευθέρωση της Ελλάδας από τους Ναζί και τους ντόπιους ρουφιάνους και συνεργάτες των κατοχικών δυνάμεων στην περιοχή της Θεσπρωτίας.

Για το περιστατικό άμεση ήταν η αντίδραση του Γενικού Προέδρου της ΔΕΕΕΜ ΟΜΟΝΟΙΑ κ. Λεωνίδα  Παππά ο οποίος έσπευσε στο σημείο να εμψυχώσει τους κατοίκους και μαζί επανατοποθέτησαν στον ιστό την Ελληνική Σημαία.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*