Μηνύματα ενότητας στην κοπή της πρωτοχρονιάτικης πίτας από το Παράρτημα Ομόνοιας Αγ. Σαράντα

Ανεξαρτήτως κομματικής και ιδεολογικής τοποθέτησης οι Έλληνες της πόλης των Αγίων Σαράντα και των γύρω χωριών, συγκεντρώθηκαν σε γνωστό κέντρο της πόλης των Αγίων Σαράντα.
Τους συγκέντρωσε το Παράρτημα της Ομόνοιας των Αγίων Σαράντα, για να κόψουν την πρωτοχρονιάτικη πίτα, να ευχηθούν ο ένας το άλλον για μια καλή και εύελπι χρονιά, να τιμήσουν  μέλη της Ομόνοιας που παραδειγματίζουν με την συμβολή τους.

Ο πρόεδρος του Παραρτήματος Βασίλειος Κάγιος καλωσόρισε τους ομονίτες και τους προσκεκλημένους, όπως το Γενικό Πρόξενο της Ελλάδος στο Αργυρόκαστρο κ. Βασίλειο Τόλιο, τον Γενικό Πρόεδρο του ΚΕΑΔ και βουλευτή κ. Βαγγέλη Ντούλε, τον Γενικό Πρόεδρο της Ομόνοιας κ. Λεωνίδα Παππά, την Πρόεδρο Κρατικής Επιτροπής Μειονοτήτων κ. Κωνσταντίνα Βεζιάνη, τον Δήμαρχο Φοινίκης κ. Λεωνίδα Χρήστο κι άλλους τοπικούς παράγοντες.

Παραδίνοντας την Τιμητική Διάκριση στον Δημήτρη Γιωτόπουλο, ο Γενικός Πρόξενος  επισήμανε κι άλλημια φορά τη σημασία της κοινής σκέπης που λέγεται Ομόνοια,  την ενότητα που πρέπει να σφυρηλατηθεί στους κόλπους  όλων, ανεξαρτήτως κομματικής τοποθέτησης, γιατί μόνον έτσι κερδίζονται τα δίκαια αιτήματα.

Ο Γενικός πρόεδρος της Ομόνοιας απονέμοντας την Τιμητική Διάκριση στον Χρήστο Κώτσια, στο χαιρετισμό  του ανέφερε τις προσπάθειες που καταβάλλονται εκ μέρους της Ομόνοιας, για την συσπείρωση, την ενότητα και τον κοινό αγώνα που πρέπει να δώσουμε  στις επικείμενες εκλογές του Ιουνίου στη χώρα.

Ο Πρόεδρος του ΚΕΑΔ απένειμε την Τιμητική Διάκριση στο δάσκαλο Βαγγέλη Μπατζιάκη και τόνισε πως πραγματικά τα πολλά προβλήματα που αντιμετωπίζει σήμερα η Ελληνική μας Κοινότητα χρειάζεται την υποστήριξη όλων, την συσπείρωση όλων και την ενότητα όλων.
Οι αιδεσιμότατοι πατήρ Παντελής και πατήρ Κώστας ευλόγησαν και έκοψαν την πρωτοχρονιάτικη πίτα.

Οι μαθητές του εννιάχρονου σχολείου του Μεσοποτάμου, με την χαρακτηριστική παραδοσιακή φορεσιά της περιοχής τους χόρεψαν παραδοσιακούς χορούς.

Με την ζεστασιά των μηνυμάτων της ενότητας, υπό τους ήχους υπέροχης ορχήστρας το γλέντι άναψε για καλά.

(από συνεργάτη της ΣΦΕΒΑ στη Β. Ήπειρο)
sfeva.gr

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*