Μεγάλο σκάνδαλο με πρωταγωνίστρια τη Ρομάνα Βλαχούτιν, πρέσβη της ΕΕ στην Αλβανία

Ευρωπαϊκή σκανδαλάρα με πρωταγωνίστρια την κροατικής καταγωγής πρέσβειρα της ΕΕ στην Αλβανία, Ρομάνα Βλαχούτιν, ξέσπασε εξαιτίας της αγοράς μιας πρεσβευτικής βίλας στα Τίρανα.

Σύμφωνα με τις αλβανικές εφημερίδες Πανοράμα, Κόχα Γιόν, Σέκουλι και άλλες, το θέμα της πρεσβευτικής βίλας αξίας 1,6 εκατ. ευρώ, που αγόρασε η αντιπροσωπεία της Ε.Ε στα Τίρανα, η οποία χαρακτηρίστηκε στην Αλβανία, ως σκάνδαλο, έφτασε μέσω επιστολής, στο γραφείο της Ύπατης Εκπροσώπου της Ε.Ε για Εξωτερικές Υπηρεσίες, Φεντερίκα Μογκερίνι.

Η πρόεδρος της Επιτροπής Ελέγχου του Προϋπολογισμού στο ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο, Ίνεμποργκ Κράσλε, ζήτησε εξηγήσεις από την κ. Μογκερίνι, για αυτή την αγορά.

Η συγκεκριμένη επιστολή, σύμφωνα με τις εφημερίδες, φέρει ημερομηνία 15 Φεβρουαρίου και περιλαμβάνει 11 ερωτήσεις.

Αυτό που παρατηρείται, όπως αναφέρει η Πανοράμα, είναι η υπ αριθμόν 9 ερώτηση, σχετικά, με την απασχόληση στην αντιπροσωπεία της Ε.Ε, ξαδέρφων Υπουργών της κυβέρνησης Ράμα, από την Πρέσβη της Ε.Ε στα Τίρανα, Ρομάνα Βλαχούτιν.

Παράλληλα, η επιστολή περιλαμβάνει, ερωτήσεις, για την αγορά της βίλας 345 τετραγωνικών μέτρων, αξίας 1,65 εκατ. ευρώ, που αναλογεί σε 4.780 το τετραγωνικό μέτρο, τη στιγμή, που στην ίδια περιοχή, «Rolling Hills», η τιμή ανά τετραγωνικό μέτρο, φαίνεται να κυμαίνεται από 1000-2000 ευρώ.

Τέλος, περιλαμβάνει και άλλα ερωτήματα, σχετικά με τη διαδικασία αγοράς, της συγκεκριμένης πρεσβευτικής κατοικίας.

Υπενθυμίζουμε ότι ο σύζυγος της Ρομάνα Βλαχούτιν, Σέρβος στην καταγωγή, συστηματικά παίρνει δημόσια έργα στην Αλβανία από τον Εντι Ράμα, η ίδια έχει εμπλακεί σε συνωμοσία εις βάρος της Ελλάδας.

tribune.gr

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*