Εναρξη της τουριστικής περιόδου στο Δήμο Δρόπολη

Ο Δήμος Δρόπολης, με αφορμή την παγκόσμια ημέρα των πολιτιστικών μνημείων, οργάνωσε στις 19 Απριλίου την έναρξη της τουριστικής περιόδου. Στόχος ήταν η προβολή της σημασίας των τουριστικών δραστηριοτήτων, της παραδοσιακής γαστρονομίας και του πολιτισμού στο εσωτερικό και στο εξωτερικό της χώρας.

Αρχίσαμε την περιήγηση κατά μήκος της περιοχής με πούλμαν από το πρώτο και το μεγαλύτερο χωριό του Δήμου Δρόπολης, Δερβιτσάνη, με στάσεις στην Σκωτεινή στην Βάνιστα, αναφερθήκαμε στο αρχαίο θέατρο των Σωφρατίκων , στο Ζερβάτι, για επίσκεψη και ξενάγηση στη βυζαντινή εκκλησία, με βυζαντινές εικόνες του έτους 1010 και το μνημείοτων Ελλήνων πεσόντων του έλληνο-ιταλικού πολέμου στο Βουλιαράτι και ιδιαίτερη αναφορά έγινε στο φρούριο του Σελλειού καθώς και στο στο μνημείο της φύσης »Το έλατο της Σωτήρας .


Στην συνέχεια ακολούθησε γεύμα με παραδοσιακή μαγειρική της περιοχής, και ξεφάντωμα της παραδοσιακής μουσικής από τον πολυφωνικό γυναικείο όμιλο Πάνω Δρόπολης και τον
κλαρινοπαίχτη κ. Λευτέρη Γκιώκα και τραγουδίστρια κ.α. Ελένη Δήμα στο Ξενοδοχείο-Εστιατόριο «Βαλεντίνα» στα Βρυσερά.

Μας τίμησαν με την παρουσία τους το τουριστικό γραφείο Ιωαννίνων » Κον -Τράβελ » ο κ. Ζιαβράς Κωσταντίνος , ο καθηγητής του ΙΕΚ Τουριστικών δραστηριοτήτων στα Ιωάννινα κ. Χρήστος Τριανταφυλλίδης, οι τουριστικοί πράκτορες Αγγελική Κιτσάκη και Λισγκάρα Λαμπέρντη, η ορειβατική ομάδα Ιωαννίνων με τον Πρόεδρό τους κ. Σωτήρη Σταύρο, Αναγνωστάκης Μάνθος, κ.α Πέλλη Αννα και κ.α Βαΐτσα Καλαμπόκι οι οποίοι στοχεύουν να προγραμματίσουν ανάβαση στο βουνό Μουργκάνα και Στουγκάρα.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*