Αφαίρεση ιθαγένειας και απέλαση σε Αλβανούς που δρουν ανθελληνικά

Η ανώτατη πειθαρχική ποινή επιβλήθηκε στους επτά στρατιώτες του Κέντρου Εκπαιδεύσεως Νεοσυλλέκτων Μεσολογγίου (2/39 Συντάγματος Ευζώνων) που σχημάτισαν με τα χέρια τους τον αλβανικό αετό, αναρτώντας και τη σχετική φωτογραφία στα Μέσα Κοινωνικής Δικτύωσης.
Μετά την ολοκλήρωση της Ένορκης Διοικητικής Εξέτασης, ο αρχηγός ΓΕΣ αντιστράτηγος Αλκιβιάδης Στεφανής αποφάσισε να επιβάλλει ποινή φυλάκισης 50 ημερών σε κάθε έναν από τους επτά αλβανικής καταγωγής οπλίτες. Στη συνέχεια παρενέβη ο Υπουργός Εθνικής Άμυνας Πάνος Καμμένος και αύξησε τις ποινές στις 60 ημέρες, όπως έχει δικαίωμα από τον νόμο.
Ωστόσο, στην ανακοίνωση του Γενικού Επιτελείου Στρατού τονίζεται ότι η διερεύνηση της υπόθεσης συνεχίζεται.

Πρόταση – καταπέλτης
Η πρωτοφανής αυτή προκλητική ενέργεια των επτά νεαρών Αλβανών ξεσήκωσε θύελλα αντιδράσεων, κυρίως γιατί συνέβη μέσα στον ελληνικό στρατό. Λίγες ώρες πριν την ετυμηγορία του ΓΕΣ, ο Ηπειρώτης τ. Στρατιωτικός Εισαγγελέας κ. Κ. Δάφνης, μιλώντας στο δελτίο του ART – TV κατέθεσε την δική του πρόταση για το δυσάρεστο αυτό συμβάν. Όπως είπε για την πράξη αυτή των οπλιτών δεν χρειάζεται να επιβληθεί καμία ποινή, αλλά να τους αφαιρεθεί η ελληνική ιθαγένεια, όπως και των οικογενειών τους και να απελαθούν στην Αλβανία.
Αξίζει να σημειωθεί ότι ο Αντιστράτηγος ε.α. Κ. Δάφνης ήταν Γενικός Εισαγγελέας των Ενόπλων Δυνάμεων και είχε μέχρι πρόσφατα στην δικαιοδοσία του όλα τα Στρατοδικεία, Αεροδικεία και Ναυτοδικεία της χώρας.
Επί ένα χρόνο υπηρέτησε και ήταν ο μοναδικός Στρατιωτικός Εισαγγελέας που εκπροσωπούσε τη χώρα μας στα Τίρανα και είχε ενταχθεί στην πολυεθνική ειρηνευτική δύναμη με την κωδική ονομασία «Alba», δηλαδή «Ειρήνη».

proinoslogos.gr

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*